Mahmuri la interviul de recrutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
700 de tineri absolventi au fost selectati pentru interviul de angajare

Aproape jumătate dintre persoanele care au participat la un sondaj realizat de BestJobs au dezvăluit c-au mers la un interviu de angajare fără să ştie prea multe despre firma la care s-au prezentat, iar 5% din respondenţi spun că s-au prezentat mahmuri.

Întrebarea pusă de BestJobs se referă la situaţiile neplăcute în care s-au aflat cei care au candidat pentru un post şi au ajuns până la faza interviului.

Cei mai mulţi au spus că nu s-au documentat înainte de interviu, astfel încât ştiau foarte puţine lucruri despre eventualul lor angajator.

Specialiştii în recrutare consideră că aceasta este una dintre cele mai mari greşeli posibile, chiar dacă o persoană a trimis CV-ul la mai multe firme şi este în situaţia de a merge la mai multe interviuri. Asta arată că respectivul candidat nu este foarte interesat de jobul pentru care concurează şi nici nu s-a gândit ce ar putea face el la respectiva firmă.

Aproape 10% au uitat numele recrutorului, ceea ce arată că aplicantul nu este prea ordonat şi atrage depunctarea.

Un procent similar, de 10%, au recunoscut că au minţit la interviu. Asta se întâmplă destul de des, fie pentru a obţine un salariu mai mare, fie pentru că aplicantul vrea pur şi simplu să-şi crească şansele. Recrutorii ştiu că minciuna este frecventă, dar  problemele apar când sunteţi descoperit sau dacă aţi exagerat evident.

Cinci la sută dintre intervievaţi au spus că s-au dus mahmuri la intevriul de recrutare, iar asta i-a făcut să se simtă înfiorător. 

Cei care au mers mahmuri la interviu sunt în majoritate bărbaţi, iar în categoria celor care au uitat numele recrutorului ori s-au dus fără să ştie prea multe despre angajator predomină femeile.

Sondajul nu este unul elaborat ştiinţific.