IMM-urile ar putea beneficia de un program după modelul "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IMM-urile ar putea beneficia de un program după modelul "Prima Casă"

Preşedintele AOAR, Florin Pogonaru, a afirmat astăzi că Guvernul ar putea demara un program de finanţare pentru IMM-uri, similar "Primei Case", dar trebuie să găsească o soluţie pentru punerea la dispoziţie a resurselor necesare, în condiţiile în care capacitatea fondurilor de garantare este limitată.

"Au fost prime discuţii cu guvernul, pentru a se continua cu un program de genul "Primul IMM", după modelul "Primei Case". Există sentimentul că IMM-urile sunt o prioritate, dar trebuie găsită o soluţie pentru finanţare, deoarece capacitatea fondurilor de garantare este limitată", a explicat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, citat de NewsIn.

El a precizat că finanţările pentru un astfel de program guvernamental "nu ar trebui să fie legate de portofoliile băncilor".

Pogonaru consideră că o parte din mediul de afaceri românesc "a făcut averi fie din speculaţii din privatizări, fie din speculaţii imobiliare şi deodată s-a trezit că trebuie să facă doar economisire".

Preşedintele AOAR a mai spus că o problemă importantă ar fi ce se va întâmpla cu taxa pe valoarea adăugată (TVA) pe 15 septembrie, după evaluarea FMI, în condiţiile acordului de finanţare externă semnat de România.