Dosarul "Rompetrol" va ajunge în instanţă, pe felii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, unde urma să i se prezinte materialul de urmărire penală. "Înţeleg acum adevăratul motiv al demisiei lui Ilie

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, unde urma să i se prezinte materialul de urmărire penală. "Înţeleg acum adevăratul motiv al demisiei lui Ilie Botoş", a spus Patriciu, motivându-şi declaraţia prin faptul că fostul procuror general afirma, cu două săptămâni în urmă, că ancheta în dosarul "Rompetrol" este finalizată în proporţie de 99,5%, lucru care ar fi departe de adevăr. Conform avocatului Cristian Iordănescu, procurorii au amânat, ieri, prezentarea materialului de urmărire penală, întrucât actele din dosar sunt foarte numeroase. El a adăugat că anchetatorii vor începe prezentarea materialului probator săptămâna viitoare, finalizarea acestei proceduri urmând a dura mai multe săptămâni. "Nu tot dosarul va fi trimis acum în instanţă. Se intenţionează trimiterea în instanţă a unei mici părţi din dosar, probabil pentru îndeplinirea angajamentului luat de fostul procuror general", a spus Patriciu, la ieşirea de la Parchetul General. Preşedintele Rompetrol consideră că partea din dosar care va rămâne în anchetă reprezintă un motiv "de hărţuire" a sa în continuare de către procurori. "Noi am fi dorit ca tot dosarul să fie trimis în instanţă, pentru a ne putea dovedi nevinovăţia", a mai precizat Patriciu.
În acest dosar, Dinu Patriciu este acuzat de o serie de infracţiuni economice. Tot ieri a venit la Parchetul General şi Alexandru Bucşă, vicepreşedinte pe probleme financiare la The Rompetrol Group BV Olanda, pus sub învinuire în aceeaşi cauză.