Craiova: 12 primării doljene, în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 administraţii locale din judeţ au cheltuit deja toţi banii alocaţi prin buget în 2009, a anunţat azi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa.

Autorităţile judeţene susţin că situaţia se explică prin faptul că o parte din primăriile doljene au primit la repartizarea banilor pe 2009, doar 30% din bugetele pe 2008. Potrivit preşedintelui CJ Dolj, gradul scăzut de colectare a taxelor şi impozitelor pe anul trecut a făcut ca anul acesta, formula stabilită de finanţişti pentru alocarea banilor să ducă unele primării „la sapă de lemn”.
„E o situaţie critică, 12 comune vor ajunge la sapă de lemn. Unele dintre comune şi-au cheltuit în primele 3 luni toţi banii pe care îi aveau până la sfârşitul lui 2009. 12 primării au ajuns să primească doar 29% din sumele pe care le-au avut anul trecut pentru că aşa a rezultat prin formula aplicată de finanţişti”, ne-a declarat Prioteasa,care a adăugat că există riscul ca, în cazul în care nu va fi făcută urgent o rectificare bugetară, o parte din aceste primării să intre în incapacitate de plată şi să fie executate de creditori.

Mai multe amănunte miercuri în Adevărul de Seară Craiova.