COVID-19: Bucureştiul se menţine la peste 1.000 de noi infectări pe zi. Care este situaţia în judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

Vineri 27 noiembrie, au fost depistate 8.499  de noi cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 1.283 au fost în Bucureşti. În judeţul Constanţa se află cea mai mare rată de infectare din ţară –  7,54 în timp ce, în judeţul Sibiu, rata este de 7,49 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a făcut cunoscute vineri, 27 noiembrie, noile cifre oficiale referitoare la evoluţia panndemiei de COVID-19 în România. 

Astfel, cifra noilor infecţii depistate la nivel naţional a ajuns la 8.499, din care 1.283 de cazuri, în Bucureşti. Capitala are o rată de infectare de 6,63 la mia de locuitori.

Pe locul al doilea, la număr de infectări depistate se situează judeţul Constanţa cu 536 de cazuri, după care urmează judeţul Cluj, cu 434. 

Cea mai mare rată de infectare din întreaga ţară a fost înregistrată la Constanţa  – 7,54, după care urmează pe locul doi Sibiul cu 7,49 şi pe locul trei  judeţul Cluj, care are o rată de infectare de 6, 49 la mia de locuitori.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos.

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.208 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.