Constanţa: Litoral 2009 / Distracţie 7D la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Distracţie 7D la malul mării

Turiştii se înghesuie să vadă filme la care sunt yguduiţi de scaun şi improşcaţi cu apă. Filmele cu efecte spectaculoase, în grafică 3D, sunt deja depăşite pe litoral. În materie de „cinematografie”, anul acesta se poartă 7D.

Noua tehnologie, ajunsă de curând şi în România, face dintr-un simplu film animat un adevărat spectacol cu senzaţii tari şi adrenalină. Asta deoarece efectele speciale îmbinate de micuţul cinematograf mobil dau spectatorului sentimentul că trăieşte acţiunea chiar pe pielea lui.

„Avem tot felul de chestii care te aduc în lumea filmului. Aparatura este capabilă să dea, în funcţie de situaţia de pe ecran, vînt din faţă sau din spate şi pulverizează aer şi apă. Scaunele se mişcă şi te lovesc uşor pe corp, iar în sală se evaporă nişte mirosuri specifice acţiunii din film. Ce să mai, zici că eşti actorul principal”, ne asigură Cătălin Ilea (22 de ani) de la unul dintre mini-cinematografele din Costineşti.

Ofertă specială: filmele de groază

Turiştii au fost receptivi la nou şi au luat cu asalt cabinele 7D încă din prima zi în care au fost instalate prin staţiunile de pe litoral. La ora actuală există patru astfel de aparate: două în Mamaia, în satul de vacanţă şi în piaţa Casino, şi câte una în Costineşti şi Saturn.

„Ziua vin clienţi, dar de curiozitate. Merg la plajă, văd panoul publicitar, se opresc să întrebe şi vor să vadă. Seara, însă, e coadă. Vin special să se distreze. Ştiu despre ce e vorba, dar vor iar şi iar”, spune Cătălin. „Casa bântuită”, „Cursa groazei”, „Gândacii ucigaşi”, „Caruselul din munţi”, sunt doar câteva dintre „scurtmetrajele” care rulează 7D. Majoritatea sunt filme horror, dar patronii sunt oricînd pregătiţi să primească şi copii, cu câte un desen animat, cei drept, ceva mai trăznit.

“Este incredibil”

Distracţia la ciudatul cinamatograf este garantată pentru toată lumea. „Este senzaţional. Nici pot să descriu în cuvinte. Am urmărit un filmuleţ cu nişte gândaci care zburau în jurul meu şi chiar dădeam cu mâna să-i gonesc. Eram în maşină şi mă îndreptam spre un zid când a apărut o stâncă în faţa mea; am pus mâinile în faţă şi am ţipat de frică să nu mă izbesc. Este incredibil”, spune, în hohote de râs, Diana Marin (24 de ani), din Dâmboviţa.

Cât costă un film 7D

Preţul unui bilet de intrare în ineditul cinematograf este de 15 lei, pentru un film de 5 minute şi de 20 de lei, pentru 12 minute de senzaţii tari.