Ciorbă de văcuţă în pâiniţă
0Ingrediente pentru 10 porţii:Pulpă de vită fără os, 1 kgMorcov, 200 grameRoşii proaspete, 200 grameCeapă, 200 grameArdei gras, 300 gramePastă tomate, 50 de gramePătrunjel verde, 300
Ingrediente pentru 10 porţii:
Pulpă de vită fără os, 1 kg
Morcov, 200 grame
Roşii proaspete, 200 grame
Ceapă, 200 grame
Ardei gras, 300 grame
Pastă tomate, 50 de grame
Pătrunjel verde, 300 grame
Preparare:
Se fierbe carnea cu puţină sare. După ce este gata, se scoate şi se porţionează pentru 10 porţii. În zeama în care a fiert carnea se pune zarzavatul, spălat şi tăiat, cu condimentele. Se acreşte cu borş proaspăt de putină şi se pune pătrunjel verde.
Pâiniţei din făină integrală şi cartofi, făcută după o reţetă specială (şi secretă) i se taie un capac rotund şi se scobeşte de miez până capătă aspectul unui bol. Se toarnă ciorba în pâiniţă, se pune căpacul frumos ornat cu o rămurică de pătrunjel verde, o felie de roşie şi ardeiul care este fixat deasupra. După preferinţă, se serveşte cu smântână.