Chirurgul-parcagiu Matteo Politi se laudă că ar fi operat în teatre de operaţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsul chirurg a fost arestat preventiv. FOTO: Arhiva personala Facebook

Matteo Politi s-ar fi lăudat la audieri că a operat chiar şi în teatre de război, fără a preciza despre ce fronturi este vorba. Italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magistraţii de la Judecătoria sectorului 1 au decis, joi seară, ca Matteo Politi să fie arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Potrivit unor surse din anchetă, în seara în care a fost reţinut, Matteo Politi ar fi declarat în timpul audierilor că este cetăţean european şi că nu avea nevoie de niciun aviz de la Colegiul Medicilor din România pentru a profesa în ţara noastră.

Tot atunci, italianul le-ar fi spus poliţiştilor că a lucrat multă vreme în unităţile de primiri-urgenţe din Marea Britanie, fiind considerat un medic extrem de calificat.În plus, Politi, alias doctorul Matthew Mode, ar fi mărturisit că a fi operat înclusiv în teatrele de operaţiuni, neprecizând dacă a fost vorba despre Irak sau Afganistan