Capitala rămâne principalul focar de COVID-19. Care este situaţia pe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor oficiale comunicate pe 29 decembrie de Grupul de Comunicare Strategică, din cele 4.637 de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, 1.319 au fost în Capitală. Care este situaţia pe judeţe.

Cea mai mare rată de infectare – peste 4 la mia de locuitori este în judeţul Ilfov.

La numărul de cazuri noi, după Bucureşti urmează Timiş cu 277, după care, pe locul al treilea, la egalitate sunt judeţele Iaşi şi Ilfov, cu câte 239 fiecare.  

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos. 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 866 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.