Capitala nu vrea bani pentru spaţii verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură primărie din Bucureşti a solicitat, până în prezent, finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi în Capitală. Declaraţia a fost făcută ieri de ministrul Mediului, Attila Korodi,

O singură primărie din Bucureşti a solicitat, până în prezent, finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi în Capitală. Declaraţia a fost făcută ieri de ministrul Mediului, Attila Korodi, în cadrul Conferinţei Naţionale a Urbaniştilor.

„Până în prezent avem doar un singur proiect depus pentru urbanism, în Sectorul 6 al Capitalei, fondurile urmând să fie utilizate pentru amenajarea unui spaţiu verde”, a spus Korodi, citat de Agerpres.

Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat anul acesta 146 de milioane de lei pentru realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Pentru accesarea acestor fonduri au fost depuse peste 360 de proiecte. Dintre acestea, unul singur a venit din partea administraţiei locale din Capitală, în condiţiile în care suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor în Bucureşti este cu mult sub normele europene.