Autobuze cu ulei alimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de autobuze aprovizionate cu ulei alimentar reciclat va fi lansată în Cambridge, Marea Britanie. Cele 20 de vehicule vor fi puse în circulaţie pe o linie scoasă din uz, care va avea o

O reţea de autobuze aprovizionate cu ulei alimentar reciclat va fi lansată în Cambridge, Marea Britanie.

Cele 20 de vehicule vor fi puse în circulaţie pe o linie scoasă din uz, care va avea o lungime de 16 de mile, cea mai mare de acest gen din lume. Proiectul celor de la Cambridge se va concretiza începând cu luna aprilie a anului viitor, scrie publicaţia britanică „The Telegraph”.

Cele 20 de autobuze vor fi alimentate cu ulei gătit reciclat sau cu grăsime animală. Utilizarea acestui gen de combustibil reprezintă o premieră mondială, uleiul reciclat nemaifiind folosit anterior pentru un sistem de transport urban. Tehnologia a fost testată anterior în cadrul unui proiect-pilot în Kilmarnock. Combustibilul necesar pentru aceste vehicule va fi produs în Scoţia.

Reţeaua de transport va fi compusă din 20 de autobuze simple şi double-decker. Proiectul autorităţilor din Cambridge are, pe de o parte, scopul de a reduce emisiile poluante şi îşi propune, pe de altă parte, să îi determine pe şoferi să renunţe la maşinile personale în favoarea mijloacelor de transport în comun.