4.000 de bihoreni vor rămâne fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de bihoreni vor rămâne, în următoarele luni, fără locuri de muncă. 1.500 dintre aceştia ar urma să provină de la şantierul Bechtel din Bihor, iar restul de la alte 15 firme,

Peste 4.000 de bihoreni vor rămâne, în următoarele luni, fără locuri de muncă. 1.500 dintre aceştia ar urma să provină de la şantierul Bechtel din Bihor, iar restul de la alte 15 firme, care au anuţat că vor concedia 2.500 de persoane.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, Doru Drăghici, compania Bechtel a trimis o notitificare privind concedierile care urmează să aibă loc, dar aceasta nu este definitivă.

Probleme cu finanţarea

Bechtel a anunţat săptămâna trecută că va trimite în şomaj tehnic şi apoi va concedia 2.300 de persoane din totalul de 2.500 de angajaţi, din cauza restanţelor la plată pe care le-a acumulat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în valoare de 27 de milioane de euro.

Principalele fronturi de lucru ale autostrăzii sunt în judeţele Cluj şi Bihor. Pe de altă parte, directorul AJOFM apreciază că, deşi la nivel de judeţ există oferte de locuri de muncă, majoritatea în domeniul serviciilor, numărul şomerilor se va dubla.

„Având în vedere totalul notificărilor, 4.000 de oameni vor fi concediaţi în lunile ianuarie, februarie şi martie. În condiţiile în care noi avem înregistraţi 8.000 de şomeri, creşterea reală a şomajului va fi de 50%, eşalonat”, a spus Drăghici.

Mai multe pentru tine:
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”