Tratamentul eficient în astmul alergic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a înregistrat o creştere importantă a numărului şi tipurilor de medicamente antialergice şi multe dintre preparate au fost îmbunătăţite.

Cea mai răspândită formă de astm este cea alergică. Crizele sunt declanşate de alergeni sezonieri, precum polenul, sau de alergeni pereni, ca acarienii sau scuame ale animalelor de casă. Din fericire, există soluţii care pot îmbunătăţi starea astmaticilor.

Specifică astmului este hipersensibilitatea căilor respiratorii la unul sau mai mulţi factori iritanţi. Expuse la aceştia, căile respiratorii se contractă, mucoasa bronhiilor se inflamează şi producţia de mucus creşte. Apare dificultatea de intrare şi ieşire a aerului din plămâni. Crizele de astm repetate determină cicatrici şi, în timp, compromit funcţionarea plămânului.

Cea mai răspândită formă de astm este cea alergică (numit şi astm extrinsec). Dacă suferi de astm şi alergii, ai probabil astm alergic.

Din fericire, neumeroase studii arată că, urmând tratamentul corespunzător şi recomandările privind mediul în care trăieşti, poţi duce o viaţă normală în ciuda astmului, evitând cicatrizarea la nivelul plămânilor şi repercursiunile acestei boli cronice. Totuşi, nu toţi suferinzii de astm primesc tratamentul potrivit sau urmează sfaturile medicilor. Conform studiilor Asthma UK, efectuate în Scoţia, 1 din 3 astmatici internaţi nu a căpătat nicio informaţie despre tratamentul de întreţinere.

Esenţial: diagnosticul precis

O parte esenţială a procesului de diagnosticare o reprezintă examinarea fizică şi antecedentele familiale. Apoi, prin teste şi analize cutanate şi de sânge, medicul va încerca să identifice cauza exactă, pentru a alcătui un plan de tratament ţintit. În paralel cu tratamentul medicamentos, trebuie găsite căi de a evita alergenii, aspect care, în cazul astmului alergic, este la fel de important ca terapia.

Medicaţia potrivită

Persoanele care suferă de astm alergic au, în prezent, cel puţin un avantaj. În ultimul deceniu s-a înregistrat o creştere importantă a numărului şi tipurilor de medicamente antialergice şi multe dintre preparate au fost îmbunătăţite.

Află pe clicksanatate.ro cele 8 porunci ale suferindului de astm alergic!

Muştarul scade intensitatea durerilor de cap

Coacăzele menţin sub control greutatea corporală

Mai multe pentru tine:
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă