Mazărea previne cancerul de colon
0Boabele de mazăre sunt o excelentă sursă de vitamine precum A, B1, B2 şi C. Specialiştii apreciază că, datorită vitaminei B2 din compoziţia sa, mazărea este un aliat de nădejde împotriva afecţiunilor cardiovasculare.
Boabele de mazăre sunt valoroase şi pentru fibrele pe care le conţin. Fitoterapeul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă dieta cu mazăre ca remediu pentru anemie, afecţiuni digestive (mai ales intestinale), stres şi, preventiv, în cancerul de colon.
Reţeta săptămânii
Piure de mazăre cu păstârnac
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 300/porţia
Ingrediente: 500 g mazăre, 300 g păstârnac, o legătură de mărar, o ceapă, 6 linguri de ulei de măsline, o lingură de muştar, cimbru, după gust.
Preparare: Se fierb legumele, apoi se adaugă cimbrul şi toate ingredientele se pasează. În final, se adaugă uleiul, muştarul şi mărarul, tocat mărunt. Piureul poate fi servit cu ouă de prepeliţă (omletă).