Vom avea accize pe ceasuri, celulare şi brichete?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vom avea accize pe ceasuri, celulare şi brichete?

Printre propunerile de modificare a Codului fiscal, înaintate de Ministerul Finanţelor, se numără accizarea unor produse precum telefoanele mobile, revistele pentru adulţi, sistemele GPS, brichetele, ceasurile şi armele de vânătoare, ne-au declarat ieri surse patronale.

Miniterul de Finanţe neagă că va taxa celularele, brichetele şi ceasurile. În documentul de lucru elaborat de Finanţe nu se precizează dacă respectivele produse ar trebui să facă parte din categoria premium sau nu pentru a fi supuse accizării.

Altfel spus, ar putea fi accizate şi telefoanele „clasice”, nu doar cele dotate cu cameră video sau echip amente multimedia, iar brichetele nu ar trebui să fie neapărat „Zippo” pentru a fi astfel impozitate.

Venituri mici la buget

De asemenea, ceasurile nu ar trebui să fie de colecţie sau să poarte vreo marcă notorie pentru a intra în rândul produselor supuse accizării. „Dacă aceste propuneri vor fi adoptate odată cu viitorul Cod fiscal, veniturile obţinute la buget din respectivele surse nu ar depăşi ordinul sutelor de mii de euro.

În schimb, pierderile provocate de renunţarea la astfel de produse sau, spre exemplu, dezabonarea de la telefonia mobilă ar fi incomparabil mai mari”, ne-au declarat sursele noastre.