Vlădescu: Taxa pe fast-food este o idee, deocamdată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a afirmat astăzi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că taxa pe fast-food este o idee ce va fi analizată, însă în prezent reprezintă un subiect minor.

Citiţi aici care sunt reacţiile studenţilor din Timişoara cu privire la taxa pe fast-food

Taxe stupide din România

"Taxa pe fast-food este un subiect minor la momentul de faţă, ştiu că este savuros pentru public, dar nu merită abordat. Deocamdată, taxa pe fast-food este o idee. Rămâne să vedem ce vom face până la urmă", a afirmat Vlădescu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte majorarea accizelor la carburanţi, ţigări şi băuturi alcoolice, şeful MFP a explicat faptul că aceasta s-a făcut în baza acordului de aderare semnat cu Uniunea Europeană.

Accizele la ţigări, benzina fără plumb, motorină şi electricitatea utilizată în scop comercial au crescut de la 1 ianuarie 2010, la acestea adăugându-se şi o majorare generată de calculul acestor taxe la un curs euro/leu mai mare cu circa 14 la sută faţă de anul 2009

Vlădescu: Pensiile nu pot fi majorate în 2010
    
Ministrul Finaţelor Publice, Sebastian Vădescu, a mai afirmat că în 2010 nu este posibilă majorarea pensiilor, iar în 2011 va fi foarte greu de realizat.

Pentru că sistemul este "perfect dezechilibrat", pensiile vor rămâne aşa cum sunt în acest moment, a spus Vlădescu.

Oficialul MFP a mai spus că, aşa cum salariile şi pensiile sunt îngheţate în 2010, şi sistemul de taxare va fi îngheţat, iar cota unică şi TVA nu vor fi majorate atât timp cât el deţine portofoliul Finanţelor.

Comisiile de specialitate din Parlament au avizat astăzi majoarea punctului de pensie pentru 2010, deşi Executivul a decis îngheţarea pensiilor în acest an, conform angajamentelor cu FMI.

Vlădescu: Veniturile românilor şi-ar putea reveni abia din a doua jumătate a lui 2011

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu a afirmat că veniturile populaţiei nu vor fi în 2010 mai bune decât în 2009, dar că  se vor situa mai bine decât cele din anii 2003 şi 2004.

Potrivit MFP, cheltuielile de personal programate pentru anul 2010, în bugetul general consolidat, se ridică la 45,7 miliarde lei, fiind cu 1,4 miliarde lei mai mici faţă de cheltuielile de personal preliminate a se realiza în 2009, de 47,1 miliarde lei.