VIDEO Cum caracterizează Cristoiu oamenii politici: Băsescu, un mare actor! Ponta, un copil de grădiniţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editorialistul Ion Cristoiu, director al revistei "Historia, a carcaterizat la videochatul adevarul.ro mai multe personalităţi marcante din politica românească.

Caracteristicile făcute de Ion Cristoiu:

- Ion Iliescu - Un om despre care nu vei ştii niciodată ce gândeşte!

- Adrian Năstase - Un politician prea crispat!

- Emil Constantinescu - Un politician prea slab!

- Victor Ciorbea - Un politician revendicativ la ora actuală!

- Emil Boc -Un aparent prostănac, dar care ne va dovedi că nu e deloc aşa!

- Mircea Geoană - Un prostănac!

- Victor Ponta - Un copil de grădiniţă în materie de politică!

- Traian Băsescu - Un mare actor!

- Nicolae Ceauşescu - Un mare nedreptăţit!

Întrebat de un cititor de ce spune că Ceauşescu a fost un mare nedreptăţit, Ion Cristoiu şi-a motivat afirmaţia prin faptul că "nu există o evaluare corectă a perioadei lui". "A fost o perioadă, la Ceauşescu, în care România a bătut pe mulţi în materie de liberalism. Problema este de pe ce poziţie a fost răsturnat Ceauşescu? El a fost răsturnat de către o echipă moscovito-stalinistă! Oameni ca Brucan, Bârlădeanu au fost alungaţi la început de către Ceauşescu pentru că erau stalinişti", a afirmat Ion Cristoiu.

Referitor la programele politice ale partidelor parlamentare, Ion Cristoiu afirmă că nu poate să spună clar cum se poziţionează pe scena politică. "Cu excepţia PRM-ului, despre care ştiu precis că urăşte UDMR-ul, nu ştiu cum se poziţionează ceilalţi", a susţinut editorialistul, afirmând însă că este destul de greu ca partidele să se poziţioneze clar pentru că "pot plăti" pentru asta când ajung la guvernare.