UPDATE Peste 50 de percheziţii în Suceava şi Constanţa. Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia se află printre suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă

Peste 50 de percheziţii au loc marţi, în Suceava şi Constanţa, într-un dosar vizând fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID. Cel puţin patru persoane sunt vizate de percheziţiile de la Mangalia ale procurorilor DNA, printre acestea aflându-se şi coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriului Balnear şi asistente medicale care au activat şi la centrul respectiv.

UPDATE

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a declarat pentru News.ro, că mandatele de percheziţie sunt pe numele mai multor angajaţi ai unităţii medicale, dar care îşi desfăşoară activitatea şi în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear. 

„Mandatele de percheziţie sunt pe numele câtorva colegi care îşi desfăşoară activitatea în centrul de vaccinare al oraşului, de la Sanatoriul Balnear. Ei sunt angajaţi ai spitalului şi probabil organele de cercetare penală verifică toate locuri unde îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Alina Dan. 

Ea a precizat că este vorba de cel puţin 4 persoane, respectiv coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia şi asistente medicale de pe diferite secţii ale unităţii spitaliceşti. 

Ştire iniţială

Instituţiile publice la care se fac percheziţii sunt Spitalul Municipal Mangalia şi Sanatoriul de Recuperare Balneară Mangalia, aici fiind centre de vaccinare.

DNA anchetează o acţiune privind peste 100 de persoane fals vaccinate. Potrivit unor surse judiciare, preţurile pentru „vaccinarea la chiuvetă” erau între 50 şi 400 de euro pe certificat. Sunt vizati medici, asistenţi şi persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, anunţă DNA.

În cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, auloc percheziţii domiciliare în 52 locaţii, situate pe raza judeţelor Suceava şi Constanţa, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, precizează reprezentanţii DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.