UPDATE Cristian Boureanu, condamnat cu suspendare pentru că a lovit un poliţist. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care este acuzat că a lovit un poliţist rutier. Pedeapsa maximă pe care o risca fostul parlamentar este de 3 ani de închisoare cu executare. Prima instanţă l-a condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare.

UPDATE În plus, magistraţii Curţii de Apel au decis prelevarea de probe biologice de la Boureanu, care vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic.

În acelaşi dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

CAB a menţinut şi decizia pe latură civilă, prin care Boureanu a fost obligat să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu.

Iniţial, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la un an la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în acest dosar. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, acuzată de mărturie mincinoasă. Decizia nu a fost definitivă.

Pe 20 iulie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. 

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Filmul evenimentelor

La scurtă vreme de la incident au apărut imagini de la scandalul când fostul deputat Cristian Boureanu a lovit sub centura un politist de la Brigada Rutieră. Scandalul a izbucnit cand masina in care fostul parlamentar si iubita lui erau pasageri, a fost oprita la un control de rutina, iar agentii i-au cerut soferului actele.

Desi de fata erau 8 politisti, Boureanu a continuat sa devina agresiv, iar scena a culminat cu lovitura pe care i-a aplicat-o sub centura politistului căruia i-a prins si mâna in usa masinii. Acesta din urma,  riposteaza si Boureanu e pus intr-un final la pamant si incatusat. Dupa toata intamplarea, Cristian Boureanu se considera victima si a depus plangere penala impotriva celor 8 politisti pentru vatamare corporala si loviri si alte violente.

Nu este prima dată când Cristian Boureanu are probleme cu politistii de la Rutieră. În iunie 2015, s-a ales cu permisul suspendat pentru 90 de zile si cu o amenda de peste 800 de lei dupa ce a fost inregistrat de radar gonind spre mare cu 190 de km/h. Şi atunci se afla in masina cu iubita lui.

„Baby, te rog eu filmează-l! Filmează-l!” Momentul în care fostul deputat Cristian Boureanu loveşte un poliţist de la Rutieră

.