Toyota recheamă în service, anul acesta, peste 1.600 de maşini din România pentru probleme cu airbag-urile Takata. Risc de rănire a pasagerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toyota a trimis Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor o notificare pentru o rechemare masivă a maşinilor care circulă în România din cauza problemelor pe care le au la nivel mondial cu airbag-urile Takata. În România sunt incluse în programul de înlocuire a pieselor defecte peste 28.000 de maşini, din care 1.639 au fost rechemate în service în luna martie a acestui an. Toyota a început înlocuirea airbag-urilor defecte, în România, în 2015.

Mai exact este vorba de 28.236 de maşini (seriile AICI), modelele Avensis, Corolla, Yaris, Auris, Lexus SC430 ,  fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie sau Franţa, afectate de probleme cu airbag-urile Takata.  În România, programul de înlocuire a pieselor defecte a fost lansat în 2015. Anul acesta, producărorul auto nipon a rechemat în service 1.639 de maşini din România.

Operaţiunea de reparaţie durează aproximativ 3-4 ore, în funcţie de model, potrivit unui comunicat al producătorului auto japonez.

“Maşinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care conţine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, în condiţiile expunerii prelungite la temperaturi şi umiditate ridicate. În cazul unui accident în care se declanşeaza airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a airbag-ului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la împrăştierea fragmentelor metalice în interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor”, se arată în notificarea trimisă Autorităţii Nationale pentru Protecţia Consumatorilor.