S-a dat om de afaceri şi a stat „gratis“ la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un arădean a stat o lună fără să plătească la hotelul de patru stele Cocor, din staţiunea Olimp, şi a dispărut cu 500 de pachete de ţigări neachitate, cu aparatul foto al unui copil şi cu o pereche de pantofi Givenchy de 1.000 de lei. El şi-a chemat şi mama în vacanţă şi a mai cerut o cameră la acelaşi hotel.

Arădeanul Mihnea Cristian Stănescu (39 de ani) a petrecut o vacanţă de aproape o lună la unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe litoral, unde o cameră costă 100 de euro pe noapte. Cu acte false, bărbatul s-a cazat în ziua de 2 iulie, pretinzând că este un prosper om de afaceri bucureştean. A convenit cu hotelul să achite toate facturile prin virament bancar.

După o săptămână, turistul şi-a adus mama în hotel şi i-a lăsat camera sa, el cerând să fie mutat la parter. Timp de aproape o lună, până la 29 iulie, bărbatul şi mama lui s-au bucurat de cazare şi de masă de 4 stele, pe gratis. Cu doar două zile înainte de a se face nevăzuţi, cei doi au dat o ultimă lovitură: arădeanul a furat aparatul de fotografiat al unui copil din hotel.

Mama lui s-a ales cu o pereche de încălţăminte marca Givenchy de la magazinul hotelului, în valoare de 1.000 de lei. Profitând de faptul că deja devenise un cunoscut al angajaţilor din hotel, Stănescu a luat de la bar 500 de pachete de ţigări pe care ar fi trebuit să le achite tot prin virament bancar.

Escrocul a fost prins sâmbătă, în Mangalia, şi arestat preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Constanţa. Din toată paguba au fost recuperate doar aparatul foto şi papucii de 1.000 de lei.