Primar turnător la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din comuna Burila Mare, Jean Cicic , a fost informator al Securităţii, cu numele conspirativ ,,Ştefănescu”, după cum reiese dintr-un document oficial al CNSAS.

Deconspirarea a fost făcută în baza unei solicitări a unui fost vecin de bloc de-al lui Cicic, Ion Olteanu, actualmente cetăţean american, stabilit în Florida-SUA.

Olteanu a fost la puşcărie înainte de ’89 pentru că s-a opus regimului comunist. Nici prin gând nu i-a trecut că vecinul său Cicic, pe atunci şofer, îl turna la Securitate.

„Când mi-am văzut dosarul şi am aflat că vecinul meu Jean Cicic fusese instruit, recrutat şi băgat în sistem, mi-a venit să cad jos. Eu şi soţia am venit în ţară şi nu ne vom întoarce în Florida până ce acest om nu părăseşte funcţia de primar”, a spus Olteanu.

Primarul Cicic susţine că nu ştie ce a scris în acele note informative: „Pe atunci eram un simplu şofer! Păi îmi aduc aminte ce am scris în acele declaraţii? I-am recunoscut domnului Olteanu că am greşit şi i-am spus să mă ierte, dar nu părăsesc funcţia de primar că vrea el”. 

În cazul său vor începe verificări privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.