Poliţişti cercetaţi pentru fapte de violenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi a demarat ieri o anchetă internă în cazul a patru poliţişti reclamaţi că ar fi bătut şi şantajat doi bărbaţi din comuna Iloviţa. Cei

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi a demarat ieri o anchetă internă în cazul a patru poliţişti reclamaţi că ar fi bătut şi şantajat doi bărbaţi din comuna Iloviţa.

Cei vizaţi sunt subinspectorul Adrian Spătaru, subcomisarul Marian Cherescu şi agentul Stan Claudiu, de la Poliţia Orşova, precum şi agentul Lavinia Rezescu de la Poliţia Iloviţa.

Reclamant este Doru Cioabă, de 59 de ani, gospodar în comuna Iloviţa, care susţine că a fost lovit de poliţişti inclusiv cu „un făraş”. El a declarat că totul s-a petrecut în noaptea de Sfântul Ion, după ce a sunat la 112, bănuind că este un hoţ în preajma gospodăriei.

S-au prezentat agentul Lavinia Rezescu împreună cu soţul său, supăraţi că au fost puşi pe drumuri „la o oră nepotrivită”. Omul spune că din acest motiv l-au şi bătut şi apoi au chemat „întăriri”. A urmat runda a doua, „executată” de Stan Claudiu:

„M-a călcat pe gât, mi-a dat în cap cu pantofii”. Acelaşi tratament l-ar fi primit şi Costache Radu, cel care îl ajută pe Cioabă la muncile agricole.

După bătaie, cei doi au primit fiecare câte o amendă de 1.000 de lei pentru „injurii şi perturbarea liniştii şi ordinii publice”. Cioabă susţine că a doua zi poliţiştii i-au propus un troc: anulează amenda dacă el ţine totul sub tăcere.

Şeful IPJ Mehedinţi, comisarul-şef Gheorghe Podeanu, s-a arătat şocat de cele relatate: „Dacă e adevărat, este foarte grav. Vom demara o anchetă disciplinară şi îi vom îndruma pe cei doi cetăţeni să se adreseze şi Parchetului”.