Patru membri ai clanului Văncică, care fac trafic de heroină în Capitală, au fost reţinuţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile erau achiziţionate de către inculpaţi, de la alţi traficanţi care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei.  Foto DIICOT

Patru persoane, membri ai clanului Văncică din Bucureşti, au fost reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT. În urma percheziţiilor făcute în ultima săptămână au fost ridicate peste 4 kilograme de heroină cât şi peste 80 de mii de euro. Anterior, trei inculpaţi, care au fost prinşi în flagrant de procurori, au fost reţinuţi şi puşi sub arest preventiv pentru 30 de zile.

„La data de 08.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au comercializat heroină, către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti, în cantităţi de 1 – 5 grame, cu sume cuprinse între 200 de lei/gram şi 1.000 de lei punguţa de 5 grame”, informează DIICOT.

GALERIE FOTO

Drogurile erau achiziţionate de către inculpaţi, de la alţi traficanţi care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei. 

Miercuri, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 200 de grame de heroină, suma de 3.500 de lei, despre care există indicii rezonabile că provin din activităţi de trafic de droguri, precum şi 3 cântare folosite pentru porţionarea drogurilor. 

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpaţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. 

   

Anterior, la data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui număr de 3 inculpaţi, în timp ce efectuau o tranzacţie de droguri, urmată de o percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost identificate opt pachete de formă dreptunghiulară, învelite succesiv cu bandă adezivă de culoare maro, ce conţineau cantitatea de aproximativ 4 kilograme de heroină, precum şi suma de 80.000 de euro ce reprezenta contravaloarea drogurilor ce urmau a fi tranzacţionate. 

La data de 06.08.2021, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpaţi prinşi în flagrant, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.