Matteo Politi rămâne în arest. Magistraţii i-au respins cererea de plasare sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matteo Politi

Matteo Politi, italianul acuzat de înşelăciune şi de exercitarea profesiei de medic fără drept, rămâne în detenţie, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins contestaţia arestului preventiv. Politi a cerut să fie plasat sub control judiciar.

Italianul acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept a cerut miercuri magistraţilor să fie plasat sub control judiciar, a precizat avocatul lui, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înşelăciune, deoarece e dispus să se împace cu părţile păgubite.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins ca neîntemeiată cererea lui Matteo Politi.

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, faţă de un mediator absolut legal prin care doreşte împăcarea cu toate părţile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecinţa articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 şi 2, ci 3. Adică pentru infracţiunea de înşelăciune - împăcarea părţilor înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionaşcu, apărătorul lui Matteo Politi, la ieşirea din sala de judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. În privinţa infracţiunii de înşelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Magistraţii l-au plasat tot săptămâna trecută sub control judiciar.