Liderii PSD şi ai PNL susţin că Băsescu trebuie să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ponta si antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi preşedintele PSD, Victor Ponta au susţinut, miercuri, că şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să demisioneze din funcţie dacă îşi asumă într-adevăr răspunderea politică pentru întârzierea aderării României la Spaţiul Schengen.

"Să demisioneze, dacă îşi asumă cu adevărat ceva. Cred că este o declaraţie corectă, în sensul că răspunderea, în principal, îi aparţine domniei sale. Este conducătorul oficial şi constituţional al politicii externe româneşti", a comentat Antonescu, potrivit Mediafax.

Aceeaşi opinie a fost împărtăşită şi de preşedintele PSD, Victor Ponta, care a spus că dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar fi asumat într-adevăr responsabilitatea pentru întârzierea aderării la spaţiul Schengen ar fi trebuit să demisioneze.

Întrebat dacă apreciază că şi PSD are o responsabilitate în eşecul aderării la spaţiul Schengen, Ponta a răspuns: "Da, pentru că nu trebuia să câştige Traian Băsescu alegerile. Câştigându-le şi având un guvern incompetent şi corupt, întârzierea intrării noastre în Schengen este rezultatul corupţiei şi incompetenţei Guvernul Boc".

Preşedintele PSD a susţinut că declaraţia lui Traian Băsescu de asumare a responsabilităţii, fără însă să îşi dea şi demisia, reprezintă "o vorbă goală". "Asumarea responsabilităţii într-o ţară europeană înseamnă că demisionez eu sau ministrul sau primul-ministru vinovat de acest lucru", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schegen, în calitate de şef al statului.

Citiţi şi:

Băsescu: Îmi asum responsabilitatea pentru întârzierea accesului României în spaţiul Schengen