Fostul preşedinte american Bill Clinton, la Phenian, pentru eliberarea a două jurnaliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte american Bill Clinton, la Phenian, pentru eliberarea a două jurnaliste

Fostul preşedinte american Bill Clinton a sosit astăzi în Coreea de Nord, probabil pentru a încerca să obţină eliberarea a două jurnaliste americane deţinute în această ţară, a anunţat presa de stat nord-coreeană, relatează AFP.

Clinton a fost primit pe aeroportul Sunan de la Phenian de către vicepreşedintele prezidiului Adunării Naţionale a Poporului (Parlament) Yang Hyong Sop şi viceministrul de afaceri externe Kim Kye-Gwan, a anunţat agenţia de presă nord-coreeană KCNA (Korean Central News Agency).

Ziarul sud-coreean Chosun Ilbo anunţase mai devreme că Bill Clinton este în drum spre Coreea de Nord pentru a încerca să obţină eliberarea jurnalistelor americane.

Cele două jurnaliste au fost arestate în 17 martie după ce intraseră ilegal pe teritoriul nord-coreean, venind din China. Ele au fost condamnate la 12 ani de muncă forţată pentru că au traversat frontiera fără autorizaţie, pentru denigrarea regimului şi pentru o "infracţiune gravă" neprecizată.

În cadrul unui interviu telefonic, una dintre jurnaliste, Laura Ling, a declarat că recunoaşte că a încălcat legea nord-coreeană. "Avem nevoie de ajutorul guvernului nostru. Ne pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, dar acum avem nevoie de o mediere diplomatică", adăugase ea.

Laura Ling şi Euna Lee lucrau pentru Curent TV, un canal de televiziune cu baza la San Francisco, fondat de fostul vicepreşedinte american Al Gore.