Două cutremure de mică intensitate au avut loc ieri în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două cutremure de mică intensitate au avut loc ieri în România

Primul seism a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter şi s-a produs în jurul orei 17:33,  iar cel de-al doilea a avut o magnitudine de 2,4 grade şi s-a produs la ora 21:15.

Primul seism a avut loc la aproximativ 55 kilometri Nord-Vest de Buzău şi la 10 kilometri Nord de Nehoiu. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la o adâncime de 140 kilometri.

Cel de-al doilea a fost înregistrat la aproximativ 12 kilometri Est de Braşov şi la 9 kilometri Nord de Săcele. Adâncimea la care s-a produs seismul a fost de 200 kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 grade pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mică. Acestea au loc relativ frecvent la noi în ţară. De regulă, cele care depăşesc 2-3 grade pe scara Richter sunt resimţite uşor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, însă acestea nu provoacă victime sau daune materiale, informează antena3.

Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 grade pe scara Richter din România a avut loc pe 5 august, în jurul orei 10:50.

Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri şi s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. De asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşelor Brăila, Piteşti, Tulcea, Zimnicea, Focşani, Giurgiu, Galaţi şi chiar Braşov au simţit cutremurul.

În ultimele luni, în România au fost înregistrate mai multe seisme de mică intensitate. Unul dintre acestea a avut loc pe 15 iulie şi a măsurat 3,2 grade pe scara Richter.