Cristi Danileţ spune că nu ar refuza funcţia de judecător la Curtea Constituţională: Sunt liber de contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva

În luna iunie expiră mandatele a trei judecător, iar Cristi Danileţ, exclus în decembrie 2021 din magistratură, spune că nu ar refuza dacă i s-ar propune funcţia de judecător la Curtea Constituţională, menţionând că este "liber de contract".

"Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. Nu aş spune 'nu' dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de 'contract'. E o poziţie înaltă, de unde pot fi ţinute în echilibru autorităţile statului şi se stabileşte compatibilitatea legilor cu actul fundamental al ţării. Studiez de mulţi ani aceste aspecte, poziţiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicaţii ştiinţifice prestigioase. Nu am fost şi nu sunt implicat politic. Legea este singura mea 'politică', pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât şi în mod civic, la firul ierbii. O propunere trebuie să vină de la preşedintele ţării, una de la Senat şi una de la Camera Deputaţilor", a scris Danileţ, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook

Asociaţia „Corupţia Ucide”, dar şi alte ONG-uri, au transmis că Danileţ ar trebui să devină judecător al Curţii Constituţionale:

„Îi expiră (în sfârşit) mandatul conservei sovietice – Valer Dorneanu la CCR, aşa că România are nevoie de un preşedinte al Curţii Constituţionale integru, care să decidă în favoarea democraţiei, nu în favoarea grupurilor infracţionale organizate instalate în aparatul de stat prin partidele politice de la putere! Propunerea noastră pentru funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale este domnul judecător Cristi Danileţ!! Ar fi timpul ca această funcţie să nu mai fie ocupată din 10 iunie 2022 de către foşti membri de partid, aşa cum a fost cazul lui Valer Dorneanu, care şi-a dovedit în repetate rânduri afilierea politică!”

Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, a fost exclus în decembrie anul trecut din magistratură de CSM, pentru două postări pe reţeaua de socializare TikTok. Danileţ a contestat în instanţă decizia CSM, dar procesele se tărăgănează de mai multe luni.