Dosarul deschis de judecătorul Cristi Dănileţ împotriva CSM va fi analizat de Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Dănileţ. Foto Facebook
Cristi Dănileţ. Foto Facebook

Cererea depusă de judecătorul Cristi Danileţ, în care acesta solicită suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost exclus din magistratură, va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cristi Dănileţ a fost exclus din magistratură de CSM pe data de 13 decembrie 2021. Cererea de suspendare a deciziei, până la judecarea pe fond a procesului prin care solicită anularea, a fost strămutată de la Curtea de Apel Cluj.

„Ieri (joi - n.r.), a fost înregistrat la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal al Curţii de Apel Alba Iulia o cauză care îl are ca reclamant pe domnul Dănileţ Vasilică Cristi, având ca obiect suspendarea executării actului administrativ.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei noastre ca urmare a unei decizii de strămutare pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a fost strămutat la CA Alba Iulia", a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, judecător Aurelian Mocan.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. 

Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

Până la strămutarea dosarului la Alba Iulia, au existat două decizii ale instanţei supreme şi două ale Curţii de Apel Cluj prin care magistraţii au susţinut că nu au competenţa să judece cererea lui Danileţ privind suspendarea deciziei CSM.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 7 februarie, pentru a doua oară, că nu este de competenţa acestei instanţe să judece cererea depusă de judecătorul Cristi Danileţ. 

Vă mai recomandăm:

 

Decizie cu impact major pentru Roşia Montană. Certificatul de descărcare arheologică a masivului Cârnic, anulat în justiţie după 11 ani de procese

 

Deputat AUR alungat de protestatarii de la fabricile de armament din Cugir. „Pleacă de aici, cu politica“ VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite