Băsescu despre Boldea: Îl vom găsi şi-n gaură de şarpe şi-l vom aduce în patrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea, fugit din ţară înainte ca justiţia să emită mandat de arestare pe numele lui, a fost localizat în urmă cu câteva ore în Kenya.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la bilanţul SRI că azi noapte s-au început procedurile pentru aducerea "în patrie" a deputatului fugar Mihail Boldea, care a fost localizat în Kenya.

Preşedintele este convins că cei doi procurori nu au vrut să-l scape pe Boldea: "Exclud varianta asta!", a spus Traian Băsescu.

În opinia preşedintelui, a fost vorba doar de "oboseală şi o carenţă profesională" şi de alegerea unui moment "neoptim" pentru declanşarea procedurilor.

Există tentaţia publică de a da vina pe procurori, a explicat şeful statului, dar în acest caz nu este cazul să se facă tot felul de speculaţii, a fost doar o "neîndemânare" a celor doi procurori care au lucrat aproape doi ani la dosar: "Eu sunt convins că oamenii ăştia care l-au investigat pe Boldea doi ani de zile nu au vrut să-l scape", a repetat Băsescu.

Traian Băsescu este optimist în ceea ce priveşte aducerea în ţară a deputatului fugar şi a explicat amuzat: "Tot mandatul meu am alergat să-i aducem în ţară pe ăştia!", făcând referire la Mihai Necolaiciuc, Nicolae Popa, Shimon Naor, Omar Hayssam.

Şeful statului a spus c-a fost nevoie de o mulţime de intervenţii politice, convorbiri telefonice cu preşedintele Indoneziei (pentru Nicolae Popa, în dosarul FNI), în Cipru (pe Comisia rogatorie din dosarul Petromservice) etc.