Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat într-o postare pe Facebook a fost reţinut de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Coltor, bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Bărbatul care l-a amenuinţat cu moartea pe Raed Arafat într-o postare pe Facebook în luna iulie a fost reţinut, vineri, de procurorii DIICOT. Raul Coltor, un bărbat din Alba Iulia adept al conspiraţioniştilor, a scris că îl va ucide pe şeful DSU, iar Raed Arafat a făcut plângere penală pe numele acestuia.

Pe data de 16 iulie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat s-a prezentat, joi, la sediul DIICOT, pentru a depune plângere penală împotriva bărbatului care l-a ameninţat cu moartea pe Facebook, Raul Coltor. Potrivit Codului penal, cercetările pentru infracţiunea de ameninţare sunt demarcate numai dacă partea vătămată depune plângere.

Ce spune legea

„Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, se arată în Codul penal.

Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căriea viruslui SARS-CoV-2 nu există. Mesajul dur publicat pe reţeaua de socializare de Raul Coltor.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe pagina lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters.

Cine este bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Arafat

Raul Coltor s-a alăturat mişcării conspiraţioniştilor care cred că noul coronavirus nu există. 

Bărbatul s-a prezentat la sediul CSM exact în urmă cu un an, când susţinea că vine de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, unde nu fusese lăsat să depună o plângere în legătură cu dosarul Crimelor din Caracal. 

El le-a spus jurnaliştilor că deţine informaţii importante şi că acceptă să fie filmat doar cu o mască chirurgcală pe faţă.

Jurnaliştii aflaţi acolo au fost curioşi despre ce e vorba, astfel că Raul Coltor le-a spus că el a lucrat timp de peste 10 ani în „serviciile de informaţii străine”.

Din documentele pe care le-a înmânat tuturor jurnaliştilor prezenţi, reiese însă că Raul Colltor a fost învinuit într-un dosar penal al BCCO şi DIICOT Alba Iulia. Domiciliul său a fost percheziţionat, iar anchetatorii au ridicat de acolo un stick de memorie, pe care, susţine Raul Coltor, se află toate datele personalului de la Deveselu.