Vocea psihologului:Abuzurile nu trebuie tolerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hanibal Dumitraşcu

Cazurile în care un profesor îl abuzează pe un elev, şi aici vorbim despre toate tipurile de abuz, nu trebuie ignorate nici de către şcolari şi nici de către părinţi.

Societatea românească trebuie să înveţe să se implice în probleme care poate par minore la început. Noi avem o problemă de mentalitate în primul rând pentru că, ani la rând, conducerea comunistă ne-a învăţat să nu luăm atitudine, să plecăm capul şi să îndurăm tot ceea ce ni se întâmplă.

O astfel de mentalitate dăunează mult societăţii. Totuşi, problema cea mai mare porneşte de la părinţi, pentru că aceştia sunt cei care trec cu vederea astfel de situaţii. Ei nu-şi dau seama că acest lucru nu este normal.

Un astfel de comportament, în care profesorul îl abuzează fizic sau verbal pe elev, aduce prejudicii nu doar elevului în cauză, ci şi şcolii româneşti. De aceea, în astfel de situaţii, le recomand şcolarilor, şi în primul rând părinţilor, să ia atitudine atunci când un cadru didactic molestează un copil, indiferent despre ce fel de abuz este vorba.

Părinţii trebuie să ştie că un copil abuzat va deveni la rândul lui un adult abuzator, de aceea tutorele are rolul de protector pentru copilul său şi este obligat să intervină ori de câte ori apare o astfel de situaţie anormală. 

Mai multe pentru tine:
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“