UMF „Carol Davila” din Bucureşti urcă în Top Shanghai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti îşi continuă ascensiunea în Top Shanghai, una dintre cele mai prestigioase classamente universitare internaţionale.

Astfel, dacă în 2020 UMF  ”Carol Davila” s-a poziţionat în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”, anul acesta , prestigiosul TOP Shanghai îi atribuie o poziţie superioară, pe acelaşi domeniu şi subiect, în intervalul 101-150 . 

“Ascensiunea remarcabilă a Universităţii noastre în acest prestigios Top internaţional se datorează exclusiv comunităţii academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării ştiinţifice medicale internaţionale. În acest context, reiterez faptul că aceste eforturi ale UMFCD dedicate accederii în ierarhiile performanţei internaţionale devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasamentul actual al TOP Shanghai. Am convingerea că menţinând acest trend ascendent vom reuşi să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ” Carol Davila” din Bucureşti.   

Pentru a fi incluşi într-un clasament pe un domeniu, universităţile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicaţii de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcţie de subiectele  pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science şi InCites.