Studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB vor începe programe de internship și practică la Adevărul din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, vor începe din decembrie programe de practică și internship, ca redactori, reporteri și editori, la platforma de știri adevarul.ro și la ziarul Adevărul. FJSC și Adevărul Holding au încheiat un acord de parteneriat care asigură stagii de practică pentru sudenții Facultății de Jurnalism și Științele Comuncării.

Studenții implicați în proiect vor lucra sub coordonarea unor jurnaliști Adevărul FOTO Facebook/FJSC

În cadrul proiectului de parteneriat, Adevărul și FJSC vor dezvolta împreună un laboraror de presă pe baza căruia vor elabora secțiunea Adevărul Studențesc, un format care va aborda subiecte de interes pentru tineri și adolescenți, elevi și studenți: educație, cultură, burse, cămine, oportunități de studii, oferte de joburi, evenimente sportive. Cei mai buni dintre studenții practicieni vor fi angajați în redacția de știri Adevărul.

Decanul FJSC, profesorul universitar Antonio Momoc: „Acordul de parteneriat cu o instituție media care asumă jurnalismul de calitate se înscrie într-o serie de angajamente pe  care le-am inițiat prin care studenții facultății au oportunitatea de a aplica valorile etice ale jurnalismului profesionist: acuratețea, onestitatea, integritatea, verificarea informației din mai multe surse, prezentarea tuturor punctelor de vedere. După parteneriatul pe care l-am încheiat anul acesta în septembrie cu postul public Radio București FM pe baza căruia studenții FJSC au o oră de emisie live – emisiunea Generația Z - în fiecare vineri seară în grila de toamnă-iarnă 2022, după ce în septembrie 2020 am semnat un acord cu postul LinkPress TV prin care studenţii noștri au realizat emisiunea de televiziune „Wednesday Student Show”, din acest an studenții la Jurnalism încep o colaborare cu Adevărul prin care vor putea contribui la emisiunile Adevărul Live și se vor putea exprima la Blogurile Adevărul.ro.”

„Studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București care vor fi implicați în acest proiect vor lucra sub coordonarea unor jurnaliști seniori Adevărul și sub îndrumarea cadrelor didactice din facultate. La Adevărul Studențesc vom urmări materiale despre competițiile și festivalurile studențești, evenimentele culturale universitare, cercetările științifice și lansările de carte ale profesorilor facultății, ofertele noastre educaționale, programele de licență și master pentru care pregătim jurnaliști și specialiști în comunicare”, declarat prodecanul FJSC cu problemele studențești, lector universitar dr. Dan Podaru.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București și-a propus încă de la înființare să fie terenul de pregătire în domeniul Științe ale comunicării, menit să formeze profesioniști pentru industria marcom și conceput să conlucreze cu organizațiile media, cu agențiile de publicitate și relații publice, pentru a profesionaliza industriile creative și a licenția profesioniști în comunicare publică, în jurnalism și publicitate.

Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independența editorială, responsabilitatea și respectul față de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, în utilizarea noilor tehnologii, educația media și combaterea dezinformării reprezintă principiile academice și instrumentele formării profesionale prin care încurajăm o cultură politică a participării și implicării democratice. Misiunea instituțională a FJSC este una strategică de formare a unor jurnaliști și comunicatori responsabili cu obiectivul major al protejării interesului public, al informării corecte a opiniei publice și al promovării valorilor democrației contemporane.