Se reduce numărul de secretari de stat de la Educaţie. Ministrul Monica Anisie: „Din cei şapte vor rămâne probabil patru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Anisie, ministrul Educatiei FOTO gov.ro

Numărul secretarilor de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării va fi redus la patru din cei şapte existenţi în prezent, a anunţat joi ministrul Monica Anisie.

"Va fi o reorganizare a ministerului, acum vorbim despre Ministerul Educaţiei şi Cercetării, vom gândi o nouă organigramă pe care o vom aproba prin Hotărâre de Guvern. Nu ne-am gândit la câte posturi de secretari de stat vor rămâne. Vor rămâne mult mai puţine. Din cele şapte vor rămâne probabil patru. Avem cinci posturi de secretari de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi un subsecretar de stat şi doi secretari de stat la Cercetare. Deci şapte şi un subsecretar de stat. Probabil nu vor mai rămâne decât patru secretari de stat", a precizat Monica Anisie, într-o conferinţă de presă.

Guvernul Orban a comasat deja, ieri, prin Ordonanţă de Urgenţă, două instituţii din subordinea Ministerului Educaţiei. Este vorba despre Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (care concepe curriculumul şi programele şcolare) şi de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (care concepe subiectele tuturor examenelor naţionale), care se unesc sub numele “Centrul Naţional de Politici şi Evaluare”, scrie Edupedu.ro.

Monica Anisie a preluat oficial joi mandatul de ministru al Educaţiei şi Cercetării. La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan. 

Mai multe pentru tine:
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"