HotNews.ro: Marian Preda, ales rector al Universităţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Eduard Enea

Profesorul Marian Preda este noul rector al Universităţii din Bucureşti (UB), potrivit unor surse citate de Hotnews.ro. După numărarea voturilor în al doilea tur de scrutin, Preda a obţinut 637 de voturi din cele 1.103 exprimate, ceea ce înseamnă 57%.

Contracandidatul său, profesorul Laurenţiu Vlad a avut 433 de voturi. 33 de voturi au fost anulate, potrivit Hotnews.ro

Marian Preda a fost preşedintele Senatului şi decanul Facultăţii de Sociologie din Cadrul UB şi făcut parte din Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a decis în 2012 că Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.

Marian Preda a mai fost preşedinte al comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice în perioada 2009-2010, unde a coordonat o echipă de experţi în vederea elaborării a două raporte pentru fundamentarea politicilor sociale şi demografice ale României.

În 2014 a demisionat de la conducerea Fundaţiei ”Mişcarea Populară”, al cărei preşedinte a fost. Fundaţia a fost înfiinţată pe 26 martie 2013, grupată în jurul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care tocmai „se despărţise“ de PDL.