Dascălii prinşi în culpă vor fi daţi afară din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2010

Profesorii implicaţi în desfăşurarea bacalaureatului vor răspunde disciplinar în cazul în care se constată nereguli în organizarea examenului.

Metodologia prin  de organizare a examenului arată că dascălii care furnizazează soluţii pentru probleme, care înlocuiesc sau falsifică lucrări, care permit sau favorizează fraudarea examenului sau care au manifestări care atestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, vor fi sancţionaţi inclusiv cu desfacerea contractului de muncă.

Citiţi şi: Elevii buzoieni plătesc cu sănătatea protestul profesorilor


În metodologia de organizare a bacalaureatului sunt prevăzute sancţiuni precum: observaţie scrisă, avertisment, diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1 - 6 luni, destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ sau desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

În aceeaşi categorie intră şi profesorii care au contribuit la elaborarea sau transmiterea subiectelor/ baremelor de evaluare şi notare pentru probele orale sau scrise şi care apoi divulgă subiectele sau baremele de evaluare şi notare.

Mai multe pentru tine:
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”