De ce americanii preferă să arunce o parte din mâncare şi nu să o dea celor care au nevoie de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai unui ONG american preocupaţi de problematica trimiterii de alimente neconsumate celor care au nevoie de hrană. FOTO: Business Insider

„Business Insider” a făcut o analiză a motivelor care stau la baza deciziei comercianţilor americani şi a magazinelor sau restaurantelor de a nu trimite mâncarea neconsumată oamenilor din adăposturi care au nevoie de hrană.

În fiecare an, Statele Unite ale Americii aruncă o treime din toate mâncarea produsă. De asemenea, 10% din produsele alimentare sunt considerate „pierdute” în magazine, restaurante pentru că ajung să expire deoarece nu sunt cumpărate.

În urmă cu o săptămână reporterii „Business Insider” au mers la mai mulţi comercianţi care se ocupă de livrarea de produse alimentare din New York.

Mulţi se întreabă de ce aceste produse nu ajung la cei care au nevoie de ea: 49 de milioane de americani care nu au acces la suficientă hrană pentru a fi sănătos.

Patty Larson, directorul executiv al grupului Food Finders pentru „salvarea alimentelor” a explicat de ce mâncarea încă bună nu ajunge la cei care au nevoie de ea.

Primul motiv este asumarea răspunderii. Astfel, mulţi furnizori consideră că riscă să fie daţi în judecată dacă în urma consumului acestor produse alimentare cineva se îmbolnăveşte. Aşadar, depinde de fiecare vânzător, proprietar de magazin sau furnizor dacă vrea să-şi asume un risc legal.

Ceea ce nu ştiu vânzătorii şi proprietari de restaurante sau magazine de produse alimentare nu răspund civil în asemenea cazuri în urma adoptării în anul 1996 a Legii Ermerson Good Smaaritan Food Donation.

O a doua problemă este logistica. Numeroase magazine şi restaurante nu au unde să păstreze mâncarea pe care ar putea să o doneze până în momentul în care vin să o ridice intermediarii.

O organizaţie de succes care se ocupă de asigurarea hranei pentru cei care au nevoie de ea, hrană provenită din restaurante sau magazine care intenţionau să o arunce, este „Feeding America”, care, potrivit datelor, anual ajută 37 de milioane de oameni. Însă, toţi aceşti oameni sunt doar din zona Los Angelusului şi ţinutului Orange.

Potrivit celor de „Business Insider” există speranţa ca în viitorul apropriat cei din zona comerţului cu alimente să fie mai curajoşi şi buni să încerce redirecţionarea alimentelor neconsumate spre cei care au nevoie urgentă de hrană.

Mai multe pentru tine:
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”