Ciudatul monolit din metal descoperit în statul american Utah a dispărut la fel de misterios cum a apărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bizarul monolit din metal descoperit în statul american Utah, despre a cărui origine nu a putut nimeni să spună, a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut, a anunţat agenţia locală pentru administrarea terenurilor, citată de CNN.

Agenţia pentru administrarea terenurilor din Utah a anunţat, într-o postare pe Facebook, că misteriosul monolit a dispărut vineri noapte din zona în care fusese descoperit.

„Am primit informaţii sigure că structura instalată ilegal, denumită «monolit», a dispărut de pe spaţiul public. Agenţia noastră nu a îndepărtat structura, ea fiind considerată proprietate privată”, au anunţat autorităţile pe Facebook.

Bizarul obiect a fost descoperit în 18 noiembrie de ofiţeri ai Departamentului pentru Siguranţă Aeriană din Utah, din elicopter.

Misteriosul monolit a fost descoperit în mijlocul stâncilor roşii dintr-o regiune îndepărtată din Utah, în timp ce angajaţii statului numărau animalele dintr-un elicopter. Structura, cu o înălţime estimată la aproximativ 3 metri, părea să fie ”plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roşii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de ştiri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toţi anii mei de zbor”.

“Unul dintre biologi este cel care l-a văzut când s-a întâmplat să zburăm direct peste partea de sus a acestuia”, a spus Hutchings.

„Îmi spunea „wow, wow,wow, întoarce-te, întoarce-te! Există un lucru acolo, trebuie să ne uităm la el”.

Hutchings a spus că obiectul arată a fi creat de om şi părea să fi fost ferm plantat în pământ, nu căzut din cer.

„Presupun că este un artist new wave sau ceva sau, ştii, cineva care a fost un mare fan al filmului ”2001: O odisee spaţială”, a mai spus Hutchings.

Monolitul şi decorul său semănau cu o faimoasă scenă din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuţe întâlneşte o placă gigantică. Temându-se că exploratorii amatori ar putea rămâne blocaţi în pustietate în timp ce caută monolitul, echipajul de zbor nu a dezvăluit locaţia exactă a acestuia.

Unii observatori au comparat monolitul cu sculpturile în scânduri ale artistului John McCracken, care a trăit în New Mexico şi New York până la moartea sa în 2011. Galeristul lui McCracken, David Zwirner, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Utilizatorii reţelei de socializare Reddit cred, însă, că au descoperit ce se află în spatele acestui monolit. Ei au aflat coordonatele geografice aproximative ale obiectului (cei care l-au descoperit nu le-au făcut publice) urmărind traseul de zbor al elicopterului pe site-uri de specialitate.

Monolitul s-ar fi aflat undeva în apropiere de Canyonlands National Park şi râul Colorado. După ce au aflat această informaţie, „anchetatorii” au folosit Google Earth pentru a încerca să afle când a apărut prima dată monolitul. Au descoperit că acesta a ajuns acolo cândva între august 2015 şi octombrie 2016.

Aproximativ în aceeaşi perioadă era filmat, undeva în apropiere, serialul SF „Westworld”. Astfel, monolitul a fost lăsat acolo accidental de echipa de producţie sau cineva l-a pus tocmai pentru a face o farsă lumii întregi.

În zona respectivă au mai fost filmate scene şi din alte seriale şi filme, printre care „127 Hours” şi „Mission: Impossible 2”.

Departamentul de Siguranţă publică din Utah a transmis, printr-un comunicat, că instalarea unor astfel de structuri sau obiecte de artă fără autorizaţie, pe spaţiu public, este ilegal „indiferent de planeta de pe care proveniţi”.