Ce a declarat lidera opoziţiei din Belarus după întâlnirea cu preşedintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, primită la Casa Albă de preşedintele Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri la Washington cu lidera exilată a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, declarând după discuţii că Statele Unite „sunt alături de poporul din Belarus în lupta pentru democraţie şi respectarea drepturilor universale ale omului”.

Într-o declaraţie pe Twitter după întâlnire, Biden a spus că este „onorat” să o găzduiască pe Tihanovskaia la Casa Albă. La rândul ei, Ţihanovskaia a spus într-o declaraţie pe Twitter că Biden a lansat „un ferm semnal de solidaritate cu milioanele de belaruşi neînfricaţi care luptă paşnic pentru libertate”.

„Astăzi, Belarus se află în prima linie a bătăliei dintre democraţie şi autocraţie", a spus ea. „Lumea este alături de noi. R. Belarus va fi o poveste de succes". Tihanovskaia se află în Statele Unite din 18 iulie, căutând sprijin pentru mişcarea sa pro-democraţie. Programul ei a inclus întâlniri la nivel înalt la Departamentul de Stat şi la Casa Albă - inclusiv discuţii cu secretarul de stat Antony Blinken şi cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, precum şi cu consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.