Aterizare forţată pe o plajă din Florida. Un turist şi-a pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul este aproape intact

Tragedie pe o plajă din statul american Florida, după ce aterizarea forţată a unui avion de mici dimensiuni a provocat moartea unui turist şi rănirea gravă a fetiţei sale. Oamenii erau originari din statul american Georgia şi se aflau în vacanţă în Florida, când un avion mic a încercat să aterizeze pe faleză.

Pilotul avionului Piper Cherokee a transmis prin radio că nu va putea să se întoarcă la aeroport şi că va încerca să aterizeze pe plaja Caspersen Beach, situată la sud de aeroport. Avionul a aterizat şi l-a lovit pe Ommy Irizarry, în vârstă de 36 de ani, şi pe fiica sa, Oceana, în vârstă de nouă ani, duminică, la ora 14.45, potrivit unei declaraţii a Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA).

Irizarry a murit la faţa locului. Fiica lui a fost transportată cu elicopterul la spitalul de pediatrie şi este în stare critică, a declarat biroul şerifului din Sarasota County.

„Tatăl arăta foarte rău", a declarat Zack Arceneaux care a asistat la incident. „Au încercat să îl resusciteze. Avea sânge pe faţă. Părea să nu mai respire deloc", a adăugat el.

Pilotul Karl Kokomoor şi pasagerul său, David Theen, nu au fost răniţi. Amândoi sunt din Englewood, Florida.

Incidentul este anchetat de Comitetul pentru siguranţa transporturilor şi FAA.