Smântână îndoită cu grăsimi vegetale. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți producători de smântână din Moldova umblă cu eticheta „vopsită". Este concluzia inspectorilor de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) care au găsit pe rafturile magazinelor smântână ce nu corespunde standardelor de calitate înscrise pe ambalaj.

Din cele 20 de mostre luate la analize, patru au fost cu probleme. „În pachetele de smântână cu 20% și 15% grăsime marca Milkmark (fabricată la Florești) și în cutia de smântână cu 20% grăsime Alba President (Soroca) au fost depistate grăsimi de origine vegetală.

„Reglementările tehnice interzic ultilizarea grăsimilor vegetale la fabricarea smântânii, în caz contrar este vorba de un produs fals", a explicat Veaceslav Ciupri, șeful Direcției produse alimentare și servicii din cadrul APC.

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Prima dată aud de așa ceva. Nu folosim deloc grăsimi vegetale. În toate produsele noastre punem doar lapte colectat de la fermele din țară, în special din zona de nord. Acum chiar avem excedent de lapte și producem și cașcaval", a replicat Alina Eșanu, responsabil de calitatea produselor la Fabrica de brânzeturi din Soroca.

Alături de fabricanții autohtoni, și un producător de lactate din Belarus comercializează pe teritoriul țării noastre smântână, marca Brest-Litovskaia, cu un conținut de grăsimi mai mic decât cel precizat pe ambalaj.

Întreprinderile vor fi amendate cu 10.000 de lei pentru încălcarea procesului tehnologic și inducerea în eroare a consumatorilor.

APC ar putea interzice pe un an activitatea de producere, dacă încălcările se vor repeta.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Mai multe pentru tine:
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani