Majoritatea reţelelor de iluminat public din Chişinău sunt de tip sovietic. Câte străzi au fost iluminate de la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iluminatul public a fost restabilit în acest an pe circa 90 de străzi din Chişinău, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. Autorităţile precizează că mai au de iluminat 12 străzi.

În total, pentru acest an a fost planificat restabilirea iluminatului pe 102 străzi din Capitală.

Programul de lucrări este realizat de către Întreprinderea municipală Lumteh şi prevede restabilirea iluminatului public pe străzile magistrale, pe drumurile unde circulă transportul public şi la intrările în Chişinău.

Cea mai mare parte a reţelelor de iluminat public stradal sunt de tip vechi, sovietic. În ultimii ani, autorităţile municipale construiesc reţele de tip nou, pe bază de tehnologii LED. Astfel de reţele există deja pe drumul de la Porţile oraşului până la Aeroportul Internaţional Chişinău şi, mai departe, până la intrarea în oraşul Sângera. Primăria Chişinău menţionează că asemenea tehnologii vor fi utilizate şi pe străzile din centrul oraşului aflate în prezent în reparaţie. Este vorba despre Bulevardul C. Negruzzi, str. V. Alecsandri şi Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Precizăm că, în municipiul Chişinău există circa 1.900 km de reţele de iluminat stradal. Cheltuielile pentru lucrările executate sunt acoperite din bugetul Primăriei prevăzut pentru exploatarea reţelelor de iluminat public pe anul 2015 şi care constituie peste 94 de milioane de lei.

Mai multe pentru tine:
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”