Mai multe burse pentru moldoveni în universităţile din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Tacu, una dintre beneficiarele programului, profesoară la Jurnalism. FOTO Arhivă personală

Tinerii din Republica Moldova vor avea mai multe şanse să obţină o bursă de studii în instituţiile de învăţământ superior din Europa graţie Programului ERASMUS+ al Uniunii Europene, lansat zilele trecute, la Chişinău.

Elena Madan, reprezentantă a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat că programul are o durată de 7 ani, nu prevede plafonări privind numărul de burse. „Va putea să obţină o bursă de studii în Europa orice tânăr din Republica Moldova care va demonstra că are talent şi abilităţi de a studia”, a precizat Madan, citată de IPN. Totodată, tinerii din Uniunea Europeană vor putea studia în universităţile din Republica Moldova.

ERASMUS+ este un nou program al UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport, care reuneşte 7 programe existente. Cu un buget preconizat de 15 mlrd de euro, programul va oferi oportunităţi pentru 4 milioane de tineri pentru a studia, a se forma, a câştiga experienţă de muncă şi de voluntariat în străinătate.

ERASMUS+ va sprijini parteneriate transfrontaliere între instituţiile educaţionale, de formare şi de tineret, pentru a încuraja cooperarea şi pentru a apropia domeniul educaţiei de cel economic.