Dosarul primarului de Basarabeasca, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au expediat în instanţa de judecată cauza penală de acuzare a primarului oraşului Basarabeasca de neglijenţă în serviciu soldată cu urmări grave. Edilul riscă până la şase ani de închisoare, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale menţionează că, pe parcursul anului 2015 şi până în septembrie 2016, o minoră din oraş a fost traficată de către tatăl său. Primarul este învinuit că nu a luat măsuri de curmare a acestui caz de exploatare sexuală, în pofida sesizărilor la adresa autorităţilor locale.

Primarul a fost reţinut pe 17 martie. Ulterior, într-o conferinţă de presă, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova a cerut eliberarea din arest a primarului Valentin Cimpoieş. Directorul executiv al Congresului, Viorel Furdui, a spus că autorităţilor locale li se impun prin diverse acte normative obligaţii şi responsabilităţi fără acoperire financiară şi fără instrumente necesare de realizare.

Mai multe pentru tine:
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO