Dodon îi explică lui James Pettit de ce jumătate din moldoveni sunt proruşi: Trebuia să susţineţi poporul, dar nu guvernarea coruptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a încercat să-i explice ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, de ce în pofida eforturilor ţării sale de a sprijini financiar Moldova, o bună parte din cetăţeni oricum doresc apropierea de Rusia. Potrivit şefului statului, problema ar fi în faptul că americanii au preferat să sprijine o guvernare coruptă, decât poporul moldovenesc.

„Trebuia să susţineţi poporul, dar nu guvernarea coruptă sau ONG-ri controlate, precum s-a întâmplat în ultimii ani. Nu trebuia să închideţi ochii la toate fărădelegile aşa-numitei guvernări proeuropene. Cetăţenii văd şi înţeleg totul”, a subliniat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în cadrul unei emisiuni, James Pettit s-a arată nedumerit că în pofida eforturilor ţării sale, dar şi a Uniunii Europene de a sprijini financiar Republica Moldova, mai mult de jumătate din moldoveni se declară proruşi. Diplomatul american nu-şi putea explica cum este posibil aşa ceva, în situaţia în care Rusia nu doar că nu ar oferi ajutor, dar şi sancţionează Moldova.