Dodon cere să le fie retrasă viza de şedere studentelor din Israel care au bătut o mamă sub privirile fiicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a solicitat instituţiile abilitate să dea cât mai prompt o notă incidentului care s-a produs pe o stradă din Chişinău, când patru studente la medicină, cetăţene ale Israelului, au bătut o mamă sub privirile fiicei sale de trei ani. Preşedintele ţării cere să fie examinată oportunitatea retragerii vizei de şedere a studenţilor străini, dacă circumstanţele cazului impun o asemenea decizie.

„Noi, moldovenii, suntem un popor primitor, prietenos, ospitalier. Daţi-ne o pace şi vă dăm două înapoi – o asemenea atitudine am avut şi de-a lungul istoriei, şi în relaţiile cu vecinii, şi în raporturile noastre sociale. Însă faptul că suntem modeşti şi toleranţi nu e un motiv pentru alţii, pentru străini, să se comporte brutal, jignitor şi ofensator. Mai ales nu vom permite asemenea gesturi şi comportamente la noi acasă, în adresa cetăţenilor noştri”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului consideră „că asemenea gesturi trebuie penalizate, pentru a le transmite tuturor că statul ştie să-şi protejeze cetăţenii şi nu va admite violenţă în adresa acestora, mai cu seamă violenţă în adresa sau în prezenţa copiilor”.

Amintim că o mamă care mergea pe o stradă din Chişinău ziua în amiaza mare, de mână cu fetiţa ei de trei ani, a fost lovită cu putere de către mai multe tinere. O înregistrare video a fost transmisă postului de televiziune PublikaTV de către un telespectator. Potrivit victimei, agresoarele ar fi studente la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.