Beneficiarii de plăţi sociale din Chişinău pot primi banii în aceeaşi perioadă ca până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăţile sociale se achită în aceeaşi perioadă ca pânăa cum. FOTO: Arhiva Adevărul

Beneficiarii de plăţi sociale îşi pot ridica banii de la Poşta Moldovei sau de la Banca Comercială aleasă în acceaşi perioadă în care şi le ridicau până a fi transferate de la Banca de Economii şi Banca Socială.

Potrivit şefului-adjunct al CNAS, Ecaterinei Dvorean, „pensiile şi alocaţiile sociale de stat pot fi ridicate de beneficiari la oficiile poştale de la locul de trai începând cu data de 1 şi până la data de 20 a lunii. Dacă banii nu sunt ridicaţi în această perioadă, pot fi ridicaţi în luna următoare pentru 2 luni”.

Beneficiarii domiciliaţi în zonele rurale le pot ridica la oficiile poştale conform locului de reşedinţă, iar cei domiciliaţi  în centrele raionale şi în municipiile Bălţi şi Chişinău - la orice oficiu poştal.

Beneficiarii pot oricând să-şi desemneze un alt prestator de servicii de plată, prin intermediul căruia se vor achita prestaţiile sociale. Pentru aceasta beneficiarii urmează să depună o cerere la una din cele nouă bănci comerciale cu care CNAS a încheiat contracte - Moldindconbank, Moldova Agroindbank, Victoriabank, EuroCreditBank, Fincombank, Eximbank, Energbank, Comerţbank şi Mobiasbank. 

Deschiderea cardurilor pentru beneficiarii de prestaţii sociale şi deservirea lor este gratuită.