Ansamblul de dansuri populare „JOC” aniversează 70 de ani de la fondare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul de dansuri populare „JOC” a celebrat 70 de ani de la fondare printr-un concert grandios la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, care a devenit neîncăpător pentru public. Pe scenă au evoluat aproximativ 60 de dansatori, acompaniaţi de o orchestră.

În cadrul spectacolului, ministrul Culturii, Monica Babuc, a acordat ansamblului Diploma de onoare a Ministerului. „Diploma de onoare a Ministerului Culturii se acordă Ansamblului naţional academic de dansuri populare „Joc” pentru contribuţie remarcabilă în promovarea şi valorificarea artei coregrafice în ţară şi peste hotare şi în legătură cu aniversarea a 70 de ani de la aniversare. La mulţi ani!", a spus ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc.

Fondat în anul 1945, Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”, colectiv emerit din Republica Moldova, laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituţie de valorificare şi promovare a celor mai valoroase tradiţii, datini, ritualuri şi obiceiuri naţionale, fiind un adevărat mesager al artei şi culturii autohtone în străinătate.

Pe parcursul celor 70 de ani de activitate, au fost montate aproximativ 85 de dansuri prezentate în peste 7.000 de spectacole în 65 de ţări ale lumii în faţa unui public de peste 17 milioane de spectatori.

Începând cu anul 1957 şi până în prezent, în fruntea Ansamblului “JOC” se află talentatul şi neobositul coregraf Vladimir Curbet care a împlinit în această toamnă 85 de ani de la naştere şi 57 ani de activitate remarcabilă în cadrul Ansamblului „JOC”.